A 2013. január 8-ra beígért új Dropkick Murphy’s albumot, a Signed and Sealed in Blood-ot beharangozó Rose Tattoo c. szám klipjét ma élesítették!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Irakban szolgáló amerikai katona, Andrew Farrar őrmester, akit nem sokkal leszerelése előtt, a 31. születésnapján ért halálos találat. A tapasztalt, ír származású harcos, mintha megérzett volna valamit, mert édesanyjának, feleségének és gyerekeinek írt utolsó levelében azt kérte, ha bármi történik vele, a temetésén egy Dropkick Murphy’s szám szóljon. A család kérésére Al Barr és társai a szívbemarkoló “Fields of Athenry”-t játszották, miközben Farrar koporsóját leengedték a sírba, majd írtak is egy új számot az emlékére, “Last Letter Home” címmel.

Ilyen és ehhez hasonló DM mérföldkövek (Szent Patrick napi hatalmas bulik, munkássztrájkokon való részvétel, sőt, ők írták a Boston Red Sox baseball csapat himnuszát is “Tessie” címmel) teszik szimpatikussá ezeket a kicsit bárdolatlan, de csupaszív srácokat.

A Martin Scorsese-hez is közel álló (lásd a Tégla filmzenéjén szereplő “Shipping up to Boston” című számot) kelta hardcore-punk legjobbjai hamarosan új albummal örvendeztetik meg mindazokat, akik vevők egy kis felturbózott, őrült Pogues-Clash-Rancid turmixra. Az immár több mint tizenöt éve pörgő zenekar két legjobb albuma a Sing Loud, Sing Proud (2001), illetve a Blackout (2003) volt, és ezeket bizony legalább annyira nehéz überelni, mint a Jameson és a Bushmill’s whiskeyket, mindenesetre a “Rose Tattoo” ígéretes darab: Dropkick Murphy’s – Rose Tattoo

A dal röviden a hit, eszmék, példaképek, szerelmek megörökítéséről szól tetoválások formájában.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>