Február 8-án a Dürer Kertben lép majd fel DJ Shadow és Cut Chemist. A két amerikai szupersztár DJ a Universal Zulu Nation alapítója, a ’80-as években több műfaj határát feszegető elektronikus zene megalkotója, a hip hop kultúra fontos alakja, az elektro-funk egyik ősatyja, Afrika Bambaataa előtt tisztelegnek.

Renegades of Rhythm névre keresztelt turné további érdekessége, hogy a legendás zenék csakis eredeti vinylekről szólalnak majd meg. Nem aprózzák el a dolgot, hiszen Afrika Bambaataa történelminek számító gyűjteménye több mint 40.000 példányból áll, amelyet jelenleg a Cornell Egyetem elképesztő, hip hop részlegében tartanak archiválva.

„Ilyet még senki sem csinált korábban. Ezek az Ő lemezei, és áldását is adta rá, hogy ezeket használjuk. Ez nem az ’XY’ lemezének egyik példánya, ez A példány, ami elindított mindent. A gyűjteményében nem csak soul és rap található, hanem ugyanúgy van soca, calypso, dub, sőt, salsa is. Egyértelmű, hogy ezek a zenék fontosak voltak a számára, és ez tükröződik a saját szerzeményein is.” – nyilatkozta az izgatott DJ Shadow.

A rendkívüli turné ötlete egyébként pont a Universal Zulu Nation egyik tagjától, Johan Kugelbergtől származik: „A hip hop végső soron egy generációkon átívelő kommunikációs eszköz, ami folyamatosan növekszik. Biztos vagyok benne, hogy ez a turné a hip hop rajongók több generációját hozza majd össze.”

Az Afrika Bambaataa támogatását is élvező turné mindenképpen sokszínű programot ajánl, de nem kell feltétlenül múltidézésre számítani. Hiszen az egyenlet így szól: DJ Shadow + Cut Chemist + Bambaataa lemezei + az áldása = EPIKUS!

Jegyek:
early bird: 4.900 Ft (első 200 belépő)
normál elővételes jegy: 5.500 Ft
a koncert napján: 5.900 Ft

Tixa link: http://tixa.hu/djshadow_cutchemist
Ticket Express linkhttp://bit.ly/djshadow_cutchemist_durerkert

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>