A nyughatatlan zenezseni. Talán így lehet összefoglalni a legtömörebben Dave Grohl karakterét. Most épp egy újabb szupercsapatot grundolt össze a Sound City című dokumentumfilmjéhez. Mindkettő a Sundance filmfesztiválon mutatkozik be.

Nem rég az volt a hír, hogy Dave Grohl a készülő Queens of the Stone Age lemezen vendégeskedik, majd az, hogy a Soundgardennek készít videóklipet. Sokaknak már ez is bőven elég lenne, de ő emellett még egyéb fellépésekre jár (például a régi megmaradt Nirvana tagokkal és Paul McCartney-val…) és egy dokumentumfilmet is forgatott Sound City címmel.

A film egy kaliforniai stúdióról, a Sound City-ről szól, ami 1970 és 2011 között működött Los Angeles Van Nuys negyedében (ebben a stúdióban készült például a Fleetwood Mac Rumours-a vagy a Nirvana Nevermind-ja is).

A dokumentumfilmhez készült egy album is, olyan vendégelőadókkal, mint például Joshua Homme, Trent Reznor akik a Mantra című dalban zenélnek együtt Grohllal, aki minden dalban benne van, vagy ugye a Cut Me Some Slack-ben Paul McCartney, Krist Novoselic, Pat Smear (pedig a róla megjelent könyvben valami olyasmi van, hogy direkt nem akarnak egy színpadon állni…, lehet Paullal kivételt tettek). Szóval ez egy ilyen album lesz.

Ehhez körítésként hozta létre Grohl a Sound City Players-t (ez az új hír @ rollingstone ), de azt még egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik is lesznek benne, ugyanis a hírben csak ennyi van: „The January 18th show will include guests and musicians featured in Sound City…„ Azaz a január 18-i koncerten lesznek vendégek és zenészek… Nyílván…

Érdemes megint odafigyelni Grohlra.

Sound City Official Trailer
Paul McCartney + Dave Grohl and friends – “Cut Me Some Slack” (Jam)

http://buy.soundcitymovie.com

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>