Damon Albarn nem a levegőbe beszélt: a zenekar új dalokon dolgozott Hongkongban. Damon Albarn még egy májusi hongkongi Blur-koncerten bökte ki, hogy, mivel turnészervezési okokból (a Sziget-koncerjük stabil) néhány nap szünet adódik, ez éppen jó alkalom arra, hogy helyben stúdióba vonuljanak, és felvegyenek néhány új dalt, vagy legalábbis dolgozzanak rajta.

Erról a zenekar basszusgitárosa, Alex James is nyilatkozott a Bang Showbiz nevű oldalnak: „Volt néhány napunk Hongkongban, és azt gondoltuk: Miért is ne? Menjünk stúdiózni! Nagyon jól ment a dolog. Leginkább ötleteket próbálgattunk, de nagyon jó volt.” – válaszolt James, egyben pedig diszkréten elkerülte magát A KÉRDÉST, azaz, hogy lesz-e tíz év után új Blur-stúdiólemez (a zenekar legutóbbi albuma, a Think Tank 2003-ban jelent meg, de azon már – egy daltól eltekintve – nem játszott Graham Coxon gitáros, aki az utóbbi években ismét a Blur tagja). A zenekar 2009-es újrakezdése óta három új számot készített: a Fool’s Day című dalt 2010-ben, és az Under The Westway illetve The Puritan című számokat tavaly.

Itt pedig egy jellemző, azaz remek 58 perces tavalyi BBC Radi 2-s fellépés élvezhető végig:
Blur Live BBC Radio 2 Session 2012

A 2013-as koncertkörútjáról a zenekar egyébként ezt mondta, ami elég ígéretesen hangzik: „Minden egyes koncertünk egy egyedi show lesz és alig várjuk már, hogy játsszunk szeretett közönségünknek, akiket már jóideje nem láttunk.”

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>