Új albumának lemezbemutató turnéjával érkezik hazánkba a kanadai EBM-alapvetés, a Front Line Assembly. Az elektro/indusztriál műfaj egyik legrégebben működő csapata Echogenetic című friss anyagát hozza el a Zöld Pardonba augusztus 14-én.

Ha valaki azt mondja, indusztriális, a Nine Inch Nails és a Skinny Puppy mellett mindenképpen beugrik a Front Line Assembly neve is, akik ezúttal egy lemezbemutató körút keretében ejtik útba fővárosunkat. Az indusztriális techno nagyágyúinak legújabb, Echogenetic című albuma olyannyira friss, hogy szinte még meleg, de a Zöld Pardonban már bárki ízelítőt kaphat belőle augusztus 14-én, szerdán este 20 órától. A vancouveri FLA-t nem véletlenül tartják az elektronikus/indusztriális műfaj egyik alappillérének, hiszen kevés banda mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszú ideje a pályán van, és aktívan alkot mind a mai napig. A csapatot Bill Leeb alapította meg még 1986-ban, miután kilépett a szintén kultikus Skinny Puppy-ból, hogy saját útját járva írjon elektro-techno történelmet. A banda a ’80-as évek második felétől folyamatosan adta ki lemezeit, amelyekkel egyre nagyobb sikert aratott underground körökben az indusztriális és az EBM műfajok szerelmesei között. A kirobbanó sikert azonban az 1992-es Tactical Neural Implant című lemezük hozta meg, amellyel a legnépszerűbb és legsikeresebb elektro bandák közé emelkedtek, és amit ma is az EBM műfaj egyik legkiemelkedőbb és legfontosabb lemezének tartanak a szakavatottak és a stílus hívei egyaránt. Az ezt követő albumaikon vakmerő kirándulást tettek a metal felé, gépies, precíz techno zenéjüket súlyos gitár riffekkel keverték, ezzel is tanúbizonyságot téve nyitottságukról a keményebb műfajok irányába. A rengeteg tagcsere mellett folyamatosan adták ki szintetikus, hideg, darkos beütésű lemezeiket, az egyetlen biztos pont, Bill Leeb jellegzetes karaktere pedig az évek során igazi kultbandává avanzsálta a Front Line Assembly-t.

Front Line Assembly – Prototype

A Front Line Assembly nem egyedül érkezik a Rákóczi híd budai lábához, hiszen velük tart majd a német Haujobb és a szintén kanadai iVardensphere is, akik szintén új albumuk anyagát mutatják be a magyar közönségnek.

A koncertekre a belépő elővételben 800 Ft-ba, a helyszínen 1000 Ft-ba kerül.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>