Legalábbis ezt nyilatkozta a zenekar basszusgitárosa, Bill Gould a Rolling Stone magazinnak. Tehát 18 évnyi éheztetés után végre letesznek valamit a rajongók asztalára. “Reméljük, hogy nem úgy szól majd, mintha egy rakás ötvenéves fickó játszotta volna fel – ami ugye a helyzet” – nyilatkozta Gould a 2015 áprilisára tervezett albumukról.

Elmondása szerint korábban soha nem ismert függetlenséget és szabadságot élvez az együttes. Nem köti őket szerződés, a saját stúdiójukban dolgozhatnak Oaklandben, a saját kiadójuk, a Reclamation Records adja ki az új anyagot, és Mike Patton régóta működő kiadója, a Ipecac Recordings terjeszti majd. Az áprilisi megjelenést egy amerikai turné követi majd, mivel a 2009-es összeállásuk óta mindössze ötször léptek fel az Egyesült Államokban. Az albumot beharangozó első kislemez november 28-án jelenik majd meg, a Record Store Day’s Fekete Péntekje keretében. Az A-oldalon a júliusban a londoni Hyde Parkban debütált Motherfucker című szám szerepel majd, a B-oldalon pedig egyJ.G. Thirlwell által készített remix.
Motherfucker – Faith No More – London – Hyde Park – 2014

A munkálatok másfél éve tartanak, és bár minden tag más-más városban él, és vannak egyéb projektjeik, a felvételek már előrehaladott állapotban vannak – nyilatkozta Gould. A még cím nélküli album feltehetően tartogat majd meglepetéseket, tekintve, hogy 18 év alatt sok hatás érhette a zenészeket, számos ötlet összegyűlhetett, arról nem beszélve, hogy a Faith No More mindig is beskatulyázhatatlan együttes volt.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>