A csupasz gitársoundnál csak a széttorzított húrzúgás tud nagyobb örömöt okozni – valami ilyesmi az amerikai Crocodiles zenekar ars poeticája, eddigi életművét pedig ehhez illően határozta meg. A sistergő erősítőkön és zajosra tört mikrofonkábeleken élvezkedő duó a tavalyi Kuplung-beli koncertet megsüvegelendően érkezik  a Dürer Kertbe június 24-én.

A Brandon Welchez és Charles Rowell köré épülő produkció kapcsolati hálója felér egy alternatív Ki kicsodával: nem elég, hogy Welchez eleve a zsáner- és pályatárs Dum Dum Girls-ös Dee Dee férje, de a Crocodiles eleinte úgy került a figyelem középpontjába, hogy a szintén nem műfajidegen No Age egyik számukat választotta 2008-as favoritjának; produceri pozícióban a párossal dolgozott az Arctic Monkeys és a Simian Mobile Disco révén ismerhető James Ford, legutóbbi lemezük kreatív felügyeletét pedig a Raveonettes egy tagja vállalta el. Kihagytunk volna valamit? Hát persze: az élőben többfőssé mutálódó formáció olyan remek produkciók tagjait vitte magával turnéra, mint a Slits az A Place To Bury Strangers vagy Cat Power. A csapat bárhova is megy, a közönség zajos lelkesedéssel fogadja, mint ahogy a 2015-ben érkezett Boys című ötödik Crocodiles-sorlemezt, amely egész nyárra elegendő szuggesztív zajadaggal lát el mindenkit, és mellesleg kiválóan illusztrálja, hogy a zenekarnak még megannyi sláger után is bőven van mondanivalója.

Crocodiles – Hard

A Crocodiles előzenekara ezen az estén a Minda Endre vezette Terrible Ted, és a Dope Calypso lesz.

Jegyárak: 1.900 / 2.500 Ft
Jegylink: www.tixa.hu/crocodiles_durerkert
Jegyelővétel: Wave, Dürer Kert

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>