A világvége közeledtének egyre több jelével találkozik az ember, de mind közül a legmellbevágóbb a Korn új, 13 számos albuma, a The Path of Totality.

Márciusban jelent meg először egy 14 másodperces részlet a Get Up című új dalból, majd áprilisban meghallgathatóvá tették az egész számot. Ekkor vált világossá a The Path of Totality irányvonala, és mindenki legnagyobb döbbenetére kiderült, hogy a Korn a gitárosproblémát, illetve az ihlethiányt egy váratlan dubstep-gellerrel próbálja felülírni. Ha eltekintünk attól a verziótól, hogy Jonathan Davisnek teljesen elmentek otthonról, akkor ezt egyszerre izgalmas és félelmetes húzásnak is lehetett nevezni, amelynek az eredményét legalább annyira szorongással teli kíváncsisággal várta az ember, mint a Lulut a Metallicától és Lou Reedtől (erről bővebben itt). Az eredmény egyik esetben se nevezhető korszakalkotónak vagy eget rengetőnek, bár azt el kell ismerni, hogy a nu metal és a dubstep ötvözése azért mérföldkőként vonul majd be a történelemkönyvekbe – még ha elbukott, nem követendő kísérletként is.

A dubstep-minotaurusz Skillrex mellett az albumon közreműködött még a 12th Planet, Excision, Datsik, Downlink, Kill the Noise, Noisia, és a Feed Me. Bár ezek a nevek valószínűleg semmit se mondanak egy vérbeli Korn-rajongónak. Jonathan Davis részéről pedig az olyan hülye nyilatkozatokat, hogy a Korn már a dubstep előtt is dubstepet játszott, betudjuk a túlzott kokainfogyasztásának. A zenekar jelenlegi, tízedik albuma  nagyjából olyan, mintha egy fenn felejtett Soundgarden-demóra rászabadult volna egy villamosnyi bekatizott tinédzser. Hogy Kornról van szó, az csak Jonathan Davis hangjából derül ki. Ha a frontember azon kijelentését vesszük alapul, hogy ez a jövő… akkor már senki se vegyen tartós tejet.

És hogy miként lehet ezt színpadra vinni? Nos, Jonathan Davist és társait a show tekintetében nem kell félteni, mostanában három részre osztják a műsorukat, először oldschool, ritkán játszott dalokat nyomnak le, majd következik a bizarr, akarom mondani előremutató dubstepes blokk, végül pedig elkenik a fanyalgó, ironikus vigyort a cinikus rajongók arcán a legbombasztikusabb slágereikkel. De meglepne, ha valaki a The Path of Totality kedvéért venne jegyet egy Korn-koncertre.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>