Az első két koncertre április 3-án kerül sor Székesfehérváron, valamint április 4-én Békéscsabán. A székesfehérvári Fezen Klubban a Beat Dis, a Csabagyöngye Kulturális Központban pedig a Tűz-Kör Táltos Dobkör ágyaz majd meg a fékevesztett csűrdöngölésnek. 

1975-ben pár magyar fiatal tudatalattija szétrepedt, és megszületett a Vágtázó Halottkémek. Szabad folyást engedtek a bennük rejlő őserőnek, és zabolázatlan hangorkánt szabadítottak a mit sem sejtő világra. Megjárták a hadak útját a rendszerváltás előtt és után is. Mindeközben egyre tudatosabbá váltak az eredendően ösztönös indíttatásaik, és ezek szellemében készítették pszichedelikus, földöntúli lemezeiket, és tartották immár legendás fellépéseiket itthon és külföldön egyaránt. A kétezres évek elején egy időre megpihentek, majd új erőre kapva folytatták a vágtázást. Könyv és film is született a VHK-ról, és ma már akár az országimázs része is lehetne, hiszen egy igazi hungarikumról beszélünk.

VHK – Akik móresre tanították a halált – Trailer

„A Vágtázó Halottkémek több évtizedes története megismételhetetlen, zenéjük egyedi, üzenetük agynyitogató. A Vágtázó Halottkémek zenekar generációk számára jelentett mérföldkövet. Aki egyszer járt VHK-koncerten, többé már nem volt ugyanaz az ember. Nem is lehetett” – olvasható az összes helyszínen kapható hivatalos „VHK-könyvben”, a Silenos kiadó által gondozott Pótolhatatlan Halhatatlanságban, amely a zenekar tagjainak az aktív részvételével készült, és olyan hírességek is megszólalnak benne, mint Henry Rollins és Jello Biafra. A szerző alaposan kivesézi a vad hőskorszakot, a hajmeresztő koncertélményeket, a Rituális Színház felemelő előadásait, a szomorú feloszlást, a különböző utódzenekarokat, és a várva várt összeállást. Aki pedig részt vesz majd a jubileumi koncerteken, részese lehet a nagybetűs jelennek, és maga írhatja tovább a könyvet.

A várhatóan izgalmas látványvilággal felturbózott fővárosi nagykoncert június 5-én lesz a Barba Negra Trackben, ahol a Sexepil vezeti majd fel Grandpierre Atillát és zenésztársait.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>