A körmendi fesztivál eléggé kinőtte magát ez alatt a négy év alatt. Nem sokra vannak attól, hogy jövőre már külföldi fellépő is legyen a fesztiválon, hiszen idén már a Quimby a PUF és a Punanny Massif a főfellépők.

Meg kell szoknunk, hogy Magyarországon a nyári időszakban egy hétvégére több fesztivál is jut. Ezen a hétvégén (Július 17-21) Körmenden rendezik meg az Alterába fesztivált, ami a környéken igencsak hiánypótló rendezvény, így ha nem is országos szinten, de a környék fiataljainak biztosíthat rendes fesztiválélményt nem túl nagy pénzösszegért: 10.000 Ft a hetijegy és 3500 Ft a napijegy (a helyszínen).

Ennek megfelelően az eddigi legnagyobb költségvetéssel és legerősebb zenekari felhozatallal rukkol elő az idei, negyedik AlteRába. A program különlegessége pedig (többek közt) az lesz, hogy négy hazai zenekar is a Rába-parton ünnepli majd jubileumi évfordulóját. A Punanny Massif 10, az Alvin és a Mókusok, valamint a Secret Valley 20, a Pál Utcai Fiúk pedig 30 éve lépett először a világot jelentő deszkákra. A zenekarok meglepetésekkel és különleges fellépésekkel készülnek Körmendre.

A 4. AlteRába kis színpadán feltörekvő – főleg Vas megyei – zenekarok kapnak lehetőséget arra, hogy megmutathassák művészetüket a közönségnek.

Hegedüs László főszervező szavaival élve „…nagy öröm, hogy sikerült az egyik hazai nagyágyút, a Quimby-t megszerezni, amely a kisebb fesztiválok számára már-már elérhetetlennek számít. De nagy öröm számunkra az örök alternatív ikon az Európa Kiadó koncertje, vagy a feltörekvő Punanny Massif fellépése is.”

A programot szemlélve, sikerült alapos és színes műsort kialakítaniuk a szervezőknek, szerdától vasárnapig mindenki megtalálhatja a számítását a körmendi Rába Szabadidőcentrumban megrendezésre kerülő, „legnyugatabbi” kisfesztiválon.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>