Augusztus 11-én, vasárnap délután, a Tame Impala Sziget-fellépése előtt pár órával a frontemberrel, a zenekar agyával és szívével, Kevin Parkerrel találkoztunk. Tartogatott pár meglepetést a számunkra. 

Antipop: Kísérleteztél más stílusokkal, mielőtt megtaláltad volna a saját hangodat?

Kevin Parker: Persze, erről szólt az egész kamaszkorom. Az, amit most hallhatsz tőlem, mindazon zenék, illetve hatások egyvelege, amelyeket magamba szívtam, míg felnőttem. De mint minden, a Tame Impala jelenlegi hangzása is csak egy átmeneti állapot, a zenei lenyomata annak, ahol jelenleg tartok. Pár év múlva egészen máshogy szólunk majd.

Miként tudsz egyensúlyt tartani a pszichedelikus elszállások és a fülbemászó popos dallamok között?

Különösebben nem figyelek erre oda, ez csak megtörténik magától. Arra koncentrálok, hogy olyan zenét tegyek le az asztalra, amit szeretek. Nem döntöm el előre, hogy mi fog megszületni, egyszerűen csak úszom az árral. Mint ahogyan az se volt így előre kitalálva, hogy akkor most én a pszichedéliát fogom keverni a poppal, viszont ha elengedem magam, ez a kettő jön ki belőlem.

Van valami spéci módja annak, ahogy a dalszövegeidet írod?

Teljesen szabadjára engedem az érzelmeimet és azt pattintom a zenéhez, ami éppen kibukik belőlem. Ez sincs előre megtervezve, az önkifejezés mindennél előbbre való. A célom, hogy olyan zenét csináljak, ami megmozgat testileg-lelkileg engem és a hozzám hasonló embereket.

Melyik régebbi nagy ausztrál zenekarral érzed a legtöbb rokonságot?

Egyikkel se, sőt, nem is tekintek a Tame Impalára úgy, mint egy ausztrál zenekarra. Sose érdekelt, melyik együttes hova valósi, honnan származik. Az internetnek köszönhetően már amúgy is minden zene eljut mindenhova.

Mik az összetevői egy tökéletes Tame Impala-dalnak?

Bárcsak tudnám! Ha ezt meg tudnám mondani, akkor tobzódnánk a Tame Impala-slágerekben… A lényeg, hogy megdobbanjon rá a szívem.

Tame Impala Sziget 2013

Van olyan zene, amit szeretsz, és valószínűleg meglepi a rajongóidat?

Kifejezetten kedvelem például Skrillexet.

Hol látod magadat öt év múlva?

Itt Budapesten. Az imént tettünk egy nagy sétát és szemem-szám tátva maradt, olyan gyönyörű itt nálatok. Mondjuk, egész Európa lenyűgöz, úgy ahogy van.

Turné közben is írsz számokat vagy ilyenkor csak a fellépésekre koncentrálsz?

Folyamatosan a zene körül jár az agyam, úgyhogy a kettő szétválaszthatatlan. Folyton basztatom a laptopomat, de hogy végül egy Tame Impala-dal sül ki belőle, vagy valami máshoz használom majd fel az új szerzeményt, azt sose lehet tudni. Jelenleg ellenállok a kísértésnek, hogy túl elhamarkodottan összerakjak egy új Tame Impala-albumot, inkább hagyom még érni a számokat legalább egy évig.

Benne vagy még a Pond nevű zenekarban?

Nem, onnan már kiszálltam. Egészen más zenét játszik a Pond, mint most mi a Tame Impalában – mondhatni egymás ellentétjei vagyunk.

Kit fogsz megnézni ma a többi Sziget-fellépő közül?

A Franz Ferdinand érdekel nagyon. Tudod, turnézás közben nem könnyű ilyesmire időt szakítani… Körülbelül egy hónap múlva megyünk vissza Ausztráliába, aztán egy hónap pihenés után egy amerikai körút következik a Flamming Lips mellett.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>